Gemeentehuis op zonnestroom
Gemeentehuis op zonnestroom Foto:

Samen met je buren aan de zonnepanelen

ALMELO - Er kunnen nog veel meer zonnepanelen op de daken van huizen in Overijssel. Het maatschappelijke initiatief Buurkracht organiseert daarom van 10 september tot en met 20 september tien startbijeenkomsten, waaronder in Alemlo. Om mensen te informeren over deze duurzame energievorm, maar om buurtbewoners met elkaar in contact te brengen, zodat ze meteen tot actie over kunnen gaan.

Buurkracht brengt mensen bij elkaar om samen energie te besparen. Inmiddels zijn er ruim 300 buurten actief in Nederland, waarvan 42 in Overijssel. In alleen al Overijssel besparen Buurkrachtbuurten ruim € 200.000,- per jaar op hun energierekeningen. Met de komende startbijeenkomsten verovert dit succesvolle maatschappelijke initiatief de provincie verder.

Samen besparen
"Samen met je buren energie besparen wérkt. Er worden niet alleen goede resultaten geboekt, buren vinden het vaak ook nog eens leuk om samen aan de slag te gaan. Dan zie je echt dat er kracht in buurten zit!" aldus Eline Liezen, buurtbegeleider Overijssel bij Buurkracht.

Buurkracht
Hoe regel je zonnepanelen en hoe helpt Buurkracht daarbij? Op deze en andere vragen krijg je antwoord op de startbijeenkomst. Tevens is het een mooi moment om met buurtgenoten te spreken hoe de handen ineen te slaan. Welke buurt wordt de 43ste Buurkrachtbuurt van Overijssel?

De bijeenkomst
In Almelo is de bijeenkomst op woensdag 19 september. Deze zal gehouden worden in Willem de Vierde, aan het Pr. Catharina-Amaliaplein in Almelo. Alle startbijeenkomsten beginnen om 20.00 uur en duren ongeveer een uur. De koffie staat klaar vanaf 19.30 uur en na afloop kun je nog een drankje nemen. Aanmelden via buurkracht.nl. Geïnteresseerden in de bijeenkomst en/of in Buurkracht kunnen bij vragen contact opnemen met buurtbegeleider Eline Liezen via eline@buurkracht.nl.