Afbeelding
Foto:

Gezellige open dag bij scouttinggroep J.F. Kennedy

ALMELO - Komende zondag 9 september organiseert de Almelose scoutinggroep J.F. Kennedy weer de jaarlijkse Kennedy-doedag. Van 12.00 tot 16.00 uur is iedereen van harte welkom op het scoutingterrein aan de Bosrand 24 in Almelo. De toegang is gratis.

Op deze middag kunnen kinderen met ouders proeven wat scouting is door gratis deel te nemen aan de vele activiteiten die in de open lucht worden aangeboden. Je kunt klimmen op een heuse klimwand, schieten met pijl-en-boog, afglijden vanaf een kabelbaan, broodbakken op het open vuur, GPS-route lopen en nog veel meer. Ouders kunnen op het bosterras, onder het genot van koffie/frisdrank en pannenkoek, genieten van de spelende kinderen. De druk bezochte Kennedydoedag wordt voor het negende jaar georganiseerd en trekt ieder jaar veel mensen die op een gezellige manier met hun kinderen kennis willen maken met "de wereld die scouting heet". Zowel ouders/verzorgers en kinderen zijn van harte welkom. Nieuwe kinderen vanaf 5 jaar kunnen zich aanmelden en mogen een maand lang gratis deelnemen aan het spel van verkennen.

Actieve groep
Scouting J.F. Kennedygroep aan de Bosrand in Almelo bestaat al meer dan 80 jaar en is nog steeds een levendige en actieve scoutinggroep. Bij Scouting spelen meiden en jongens van alle leeftijden samen het Scoutingspel waarbij ze tegelijkertijd stiekem ook nog van alles leren. Het spelen in de verschillende speltakken is een belangrijk onderdeel van Scouting en vormt één van de succesfactoren van een gezonde Scoutinggroep.

Diverse groepen
Voor elke leeftijdsgroep vanaf 5 jaar t/m 23 jaar is er plaats bij de Bevers, Kabouters, Welpen, Scouts, Verkenners, Rowans of Pivo's. Voor de leeftijdsgroep boven 23 jaar kan men als groepsleiding, bestuurslid of gewoon voor incidentele ondersteuning bij diverse groepsactiviteiten (NDLG) deelnemen aan Scouting. Om het spel van verkennen aantrekkelijk te houden heeft de Kennedygroep de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in gebouwen en spelmaterialen zoals bijvoorbeeld GPS-systemen, een originele klimtoren, nieuwe Canadese kano's, laserguns en meer. Kijk voor meer informatie ook op: www.kennedygroep.nl