Afbeelding
Foto:

Waterstofauto's in Twente?

TWENTE - De populariteit van elektrische auto's is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Prijzen daalden, aanbod steeg en de modellen werden steeds netter uitgerust met innovatieve foefjes. En ook de infrastructuur is steeds beter geworden. Bij de waterstofauto is dit een ander verhaal - maar er is verbetering op komst.

Hoewel de elektrische auto inmiddels een ingeburgerd fenomeen is, zijn waterstofauto's een zeldzaamheid. In Nederland. Afgelopen jaar stond de teller op zo'n 40 personenauto's - geen tikfout - en een handvol projecten met onder meer bussen op waterstof. internationaal zijn er diverse fabrikanten die werken aan waterstofauto's, wat de duurzaamheid van waterstof koppelt aan de praktische bruikbaarheid van een tankbare brandstof. Want hoewel een elektrische auto zeker duurzaam is, is het laden toch nog altijd een stuk trager dan gewoon je tank vol gooien. Het voordeel van waterstof is dat er alleen waterdamp uit de uitlaat komt; verder geen enkele schadelijke emissie.

Meer stations
Brandstofleverancier Shell heeft de ambitie om rond 2023 zo'n 230 waterstofstations te realiseren . In totaal zijn er plannen voor 400 waterstofstations in de regio, waaronder al vier in Nederland. Twee komen er in Amsterdam, één in Den Haag en één in het Drentse Pesse. Begin 2020 moeten deze dan operationeel zijn. In Twente staan dus vooralsnog geen nieuwe stations gepland, hoewel er in de regio zeker leuke ontwikkelingen zijn. Zo bouwt het Green Team Twente van de Universiteit Twente de Aurora-waterstofauto. Met een verbruik van 1 liter op 1.000 kilometer zou je met een 40 liter tank dus de aarde rond kunnen rijden. Hoewel een echte personenauto dit natuurlijk niet gaat halen, gezien het grotere gewicht.