Afbeelding
Foto:

Bijzondere oude wedstrijdshirts in museum Heracles

ALMELO - In het museum van Heracles Almelo hangt een mooie selectie van shirts uit het heden en verleden van de club. Naast de verschillende designs en kleuren passeren ook verschillende shirtsponsors in het verleden de revue.

Shirtreclame werd pas in 1982 toegelaten in het betaalde voetbal. Sponsoring is van alle tijden, maar shirtsponsoring is dus 'relatief nieuw'. De televisie-exposure die een bedrijf kreeg door hun naam op het shirt bleek naderhand een doorbraak in de sportsponsoring. Heracles Almelo speelde in het seizoen 1982-1983 nog niet met de naam van een sponsor op het shirt. Het shirt had een afbeelding die later door supportersclub Hart voor Heracles als logo werd overgenomen. Heel bijzonder was dat het een geel shirt was. Overigens speelde Heracles Almelo in die jaren ook een seizoen in een rood shirt. Het transportbedrijf In Swalmen (Limburg) van de geboren Almeloƫr Marinus Hannink werd de eerste shirtsponsor. In het seizoen 1984-1985, het kampioensjaar, speelde Heracles Almelo in een wit shirt met zwarte boord en een zwarte streep over de mouwen.

Kom ook
Kom zaterdag 1 september kijken naar de bonte verzameling wedstrijdshirts van de club. Van 10.00 uur tot 12.00 uur is het museum in het Polman Stadion geopend. Via de ingang aan de rechterzijde is het museum gratis toegankelijk.