Afbeelding
Foto:

Almelo in het teken van Vredesweek

ALMELO - Van 15 tot en met 23 september is weer de Nationale Vredesweek. Ook in Almelo worden deze week activiteiten gehouden. Geen overbodige luxe, in een wereld vol conflicten.

Op zaterdag 15 september organiseert de Ambassade van Vrede in Almelo een Walk of Peace. De inloop is vanaf 13.30 uur: start 14.00 uur bij de Bleekkerk aan de Hofstraat 1. De Burgemeester van Almelo, de heer Arjen Gerritsen, zal bij de start een openingswoord spreken. Op zondag 16 september is er om 10.00 uur een Vredesdienst in de Bleekkerk. Op dinsdag 18 september vindt er om 20.00 uur een dialooggesprek met het thema "in vrede samenleven" plaats in de Wonne en op woensdag 19 september as is er om 20.00 uur een lezing met als titel "Picasso jaagt de Vrede na" door ds. Koos Sluiter in de Schouw aan het Kerkplein 3. In de maand november wordt er een Vredesboom geplant in de Verzetsheldenbuurt.

Walk of Peace
Een Walk of Peace is geen mars, maar een wandeling. In kleine groepjes wordt in de binnenstad een route gelopen langs kerken, een moskee, de bibliotheek, het Huis van Katoen en Nu en andere plekken waar een activiteit plaatsvindt gericht op het thema van de Vredesweek "Generaties voor vrede". In het Huis van Katoen en Nu worden bij-vriendelijke bloembollen uitgedeeld die door de wandelaars gepoot worden in het Vredesteken op een plek aan de Hagengracht. Op het Kerkplein (Grote Kerk) komen ouderen en jongeren aan het woord over het thema. In verschillende kraampjes geven kerken en organisaties informatie over wat hen beweegt als het gaat om Vrede. Een groot jeugdorkest van de Samenwerkende Muziekverenigingen Almelo zorgt voor de muzikale omlijsting. Een korte afsluitende bijeenkomst is er ten slotte in de tuin van de Georgiusbasiliek.

Verbinden
Verbinding is de rode draad bij veel van deze activiteiten; door van elkaar te leren hoe we in vrede samenleven ontstaat een mooie samenleving. Met acceptatie en respect voor elkaar. In Almelo is er een Ambassade van Vrede (PAX) waarin de Raad van Kerken Almelo, het Humanistisch Verbond Almelo en andere partners samenwerken.