Word Up Poetry Slam

ALMELO - Wie heeft de beste beeldspraak, de mooiste metaforen, de voortreffelijkste voordracht, kortom: wie is de beste Poetry Slammer van Almelo?

Het is al weer het derde jaar dat er een aantrekkelijk avondprogramma wordt georganiseerd op het gebied van poëzie en het gesproken woord. Nu op Donderdag 13 September, van 20.00 tot 22.30 uur in Proeflokaal België aan de Schuttenstraat 2 in Almelo. De toegang is gratis. Word Up Poetry Slam is een competitie, die gedurende het jaar plaatsvindt en bestaat uit vier voorrondes. Deze wordt afgesloten met een grande finale. De winnaar van Word Up Poetry Slam bemachtigd naast prijzengeld een plek in de halve finale van het Nederlands kampioenschap Poetry Slam.

Het programma
Een Word Up avond bestaat uit een Poetry Slam voorronde waarin 4 tot 5 deelnemers hun gedichten voordragen, een inspirerende gastspreker en wordt omlijst met muziek. De gastspreker van de avond is Jeroen Kraakman. Jeroen is schrijver en dichter. Hij dicht bondig met een diepzinnige laag. Pakkende teksten met mooie woordspelingen. Kortom, geweldig om naar te luisteren! Meer van zijn verhalen en gedichten zijn te vinden op zijn website www.aaprijdtkever.nl.

Veelzijdig
Als dichter maakte hij zijn debuut in december 2017 met zijn eigen dichtbundel 'Als de dichter zingt'. Ook schrijft hij maandelijks een gedicht voor de lokale Zwolse krant. Daarnaast heeft hij verscheidene verhalen uitgebracht. Word Up is een samenwerking tussen Stichting openbare bibliotheek Almelo, Stichting Dat is wat je Wil, Proeflokaal België, NK Poetry Slam en wordt mede mogelijk gemaakt door Cogas.

Zelf proberen?
Wil jij zelf meedoen aan de volgende editie? Meld je aan bij Vera Lammerink: worduppoetryslam@gmail.com