Afbeelding
Foto:

Charlot Vellener naar EK volleybal

ALMELO - De 17-jarige Charlot Vellener mag volgende maand deelnemen aan het Europees kampioenschap volleybal dat in Albanie zal plaatsvinden. Ze is geselecteerd voor het elftal van jong oranje door bondscoach Julien van de Vyver.

De Almelose volleybalt al enige tijd op hoog niveau en heeft deel uitgemaakt van verschillende clubs. Na gespeeld te hebben voor regionale clubs zoals Krekkers uit Mariaparochie en Set-Up'61 uit Ootmarsum maakte ze ook deel uit van het Talentteam Papendal uit Arnhem. Recentelijk verhuisde ze van Papendal naar Apeldoorn voor het komende seizoen.

Oefeninterlands
Vellener kwam vorig jaar ook al uit tijdens het EK volleybal voor de jeugd, toen speelde ze in Arnhem. Voor het komende kampioenschap zal haar elftal uitkomen tegen gastland Albanie, Bulgarije, Wit-Rusland, Italie en Polen. Het EK vindt dit jaar plaats in Albanie en loopt van 1 tot en met 9 september. Ter voorbereiding op deze belangrijke wedstrijden spelen Vellener en haar teamgenoten verschillende oefeninterlands tegen onder andere Jong Frankrijk, Jong Italie en Kameroen. Het EK belooft een belangrijke set aan wedstrijden te worden. Vellener en haar teamgenoten trachten zich zo goed mogelijk voor te bereiden op Sportcentrum Papendal te Arnhem. Hier worden ze klaargestoomd voor het komende EK.