Afbeelding
Foto:

Gemeente rooit planten begraafplaats

ALMELO - De gemeente rooit de jeneverbessen onder de eiken langs een van de twee hoofdlanen van de begraafplaats 't Groenedael. De jeneverbessen zijn sinds een paar jaar besmet met de plantenziekte perenvuur.

Ze zijn zo ziek dat ze in zijn geheel moeten worden gerooid. Dit zal het beeld van de laan drastisch veranderen. ?De werkzaamheden worden direct na de vakantie uitgevoerd. Daardoor is het nog mogelijk is om gras in te zaaien zodat de gazons weer groen de winter in gaan. Het is niet mogelijk om jeneverbes terug te planten. In de schaduw van de grote moeraseiken zal nieuwe aanplant het niet redden. Daarom zaait de gemeente er gras in, net als verderop langs de hoofdlaan op de begraafplaats. De begraafplaats krijgt zo een veel opener karakter.

Planten verdroogd
Verder zijn op de begraafplaats deze zomer veel planten verdroogd. Het gaat daarbij vooral om de thujahagen en de rhododendrons op het deel van de begraafplaats van na 1952. De beheerder van de begraafplaats inventariseert op de moment de omvang van de schade.