Afbeelding
Foto:

Ideeën gezocht voor leegstaand gebouw De Heemde

ALMELO - De gemeente Almelo zoekt een nieuwe functie voor het voormalige schoolgebouw De Heemde aan de Henriëtte Roland Holstlaan.

Dit pand uit 1952 heeft ruim 1.000 vierkante meter vloeroppervlakte, verdeeld over twee verdiepingen. De ruimte is ingedeeld met zes klaslokalen, een speellokaal en diverse kleinere ruimtes. De gemeente hoopt nu een passende nieuwe bestemming te kunnen vinden voor het pand. En hiervoor worden alle organisaties met een goed idee opgeroepen om dit in te dienen.

Ideeën indienen
Vanaf nu staat het inschrijvingsformulier online waarmee geïnteresseerden hun idee voor de Heemde kunnen indienen. Het formulier is te vinden op almelobuitendelijnen.nl. De inschrijving duurt tot en met zondag 16 september. Dient u ook uw idee in?

Toekomstbeelden
Van dansschool tot appartementencomplex, van zorgwoningen voor ouderen tot multifunctioneel centrum. Dit is slechts een greep van de toekomstbeelden die voorbij kwamen tijdens een eerste inloopbijeenkomst voor geïnteresseerden. Aan woningen is in ieder geval een brede, concrete behoefte, maar dit moet ook financieel, planologisch en bouwtechnisch haalbaar zijn. Bij de bijeenkomst spraken buurtbewoners over hun wensen voor een toekomstige invulling van de school. Almelo Buiten de Lijnen wordt ingezet om goede ideeën bij elkaar te brengen; het verbinden van vraag en aanbod. Bijvoorbeeld wanneer inwoners een goed idee hebben, maar geen idee hebben hoe ze dit verder uit moeten werken. Ook kunnen zij assisteren wanneer u een goed idee hebt en concreet op zoek bent naar een bouwpartner. Vraag of aanbod in de brede zin kunt u dan mailen naar info@almelobuitendelijnen.nl.

Informatie en toetsing
Op de website www.almelobuitendelijnen.nl staat meer informatie over het pand, de doelen van de herbestemming en hoe het indienen van ideeën werkt. Bewoners vinden hier ook de randvoorwaarden en de beoordelingscriteria waarop het idee wordt getoetst. De hoop is dat er straks een breed gedragen nieuwe bestemming komt waar iedereen iets aan heeft.