Afbeelding
Foto:

De natuurgodin vol nectar

Een nog enigszins onbekende plant, maar wat ons betreft zeer onterecht: de Struikveronica. Deze wilde bloeier met losse uitstraling ontpopt zich met verschillende tinten van lichtgrijs tot paars of zelfs bont gevlekt blad. Een groenblijver die het balkon of terras het hele jaar body geeft.

De Struikveronica, ook wel Hebe genoemd, stond bekend als de natuurgodin. Ze zorgde voor onsterfelijkheid en gaf eeuwige jeugd aan andere goden door het geven van nectar. En dat doet de Struikveronica tot de dag van vandaag nog steeds. De trossen bloemen zitten vol met nectar, en dat maakt nu voornamelijk de vlinders en bijen blij.

Deze plant is een must op het zomerbalkon of -terras. Vanwege de witte, lavendelblauwe, paarse, roze of lila bloemen, maar vooral omdat de Struikveronica nog vrolijk begint met de bloei als de rest van de planten stiekem al over hun hoogtepunt heen is. Ideaal voor vakantiegangers, want bij terugkomst staat de Struikveronica nog stralend op je te wachten en gaat zelfs tot ver in oktober door!

Afbeelding