Afbeelding
Foto:

Een gezellig balkon

TWENTE - Niet iedereen heeft een tuin, veel mensen hebben ook enkel een balkon bij hun woning. En soms is dit balkon ook nog niet al te riant. Echter hoeft dit u er niet van te weerhouden om een gezellige plek te creëren. De redactie heeft voor u een paar ideeën op een rij gezet.

Een klein balkon kan heel gezellig zijn met een leuke inrichting. De redactie liet zich inspireren en zette voor u een aantal leuke ideeën op een rijtje waarmee u van die weinige vierkante meters toch een feestje maakt!

Verticaal tuinieren
Geen plaats voor een eettafel op uw balkon maar toch de ruimte hebben om te genieten van uw barbecuecreaties? Een balkonbar neemt niet veel ruimte in en u kunt er toch veel op kwijt. Denk eens aan een balkonbar! Deze mooi vormgegeven houten plank, verkrijgbaar in diverse houtsoorten, bevestigt u aan de reling van het balkon. Het balkon opfleuren kan met verticaal tuinieren. Er zijn diverse systemen verkrijgbaar met potten en bakken voor planten die boven elkaar zijn geplaatst zodat u de verticale ruimte optimaal benut en u tegelijk kunt genieten van een dosis groen op uw balkon.

Kom tot rust
Om helemaal tot rust te komen is een fijne zitplaats op het balkon onmisbaar. Creëer een loungehoekje met een klein bankje en een paar fijne kussens of maak een bankje van pallets met daarop sfeervolle kussens. Zo zit u er lekker ontspannen bij met het mooie weer. Om uw knusse balkon helemaal af te maken kunt u nog wat sfeerverlichting gebruiken. Een slinger met lampjes maakt uw eigen hoekje helemaal af.