Afbeelding
Foto:

Profronde Almelo

ALMELO - De Profronde wordt gehouden op vrijdag 31 augustus, te beginnen om 16.30 uur met een 'Dikkebandenrace' voor kinderen, gevolgd door de reclamekaravaan en daarna vanaf ongeveer 20.00 uur de ronde met de profrenners.

Voorafgaand aan het evenement zijn er diverse side-events, waaronder het Wielercafé voor de wielerliefhebbers (dinsdag 28 augustus), een event voor ondernemers (Extend Business Event, op de dag zelf) en een 'avondje uit' voor mannen en vrouwen met onder meer mode, muziek, motoren en auto's (Lipstick & Wheels, woensdag 29 augustus).

Rondemiss
De Profronde Almelo hecht waarde aan de rol van een rondemiss. Het bestuur vindt het belangrijk dat er iemand is die de gasten ontvangt en 'het gezicht' wil zijn van het grootste evenement van Almelo. Student Amber Rustenberg (20 jaar) is dit jaar de rondemiss van de Profronde Almelo. Rustenberg, tweedejaars hbo-studente in Amsterdam (business studies), verheugt zich al enorm op het evenement. 'Toen ik werd gevraagd, voelde ik me zeer vereerd. Het lijkt mij heel leuk om dat een keer mee te maken.' Amber Rustenberg, oud-leerling van Scholengemeenschap Het Erasmus, woont sinds 2015 in de hoofdstad, maar voelt zich nog altijd zeer betrokken bij Almelo. 'Almelo is mijn stad. Hier wonen mijn ouders en mijn vriendinnen. Almelo voelt als thuiskomen', zegt ze. Ze is regelmatig in het weekeinde te vinden in de omgeving van het bruisende Amaliaplein.