Afbeelding

Eerste driepunter voor Heracles Almelo

ALMELO - Afgelopen weekend heeft Heracles Almelo zijn eerste overwinning behaald in de Eredivisie in speelronde 2.

In het Polman stadion werd ADO Den Haag zaterdag met 4-2 verslagen. Heracles Almelo schoot uit de startblokken met als gevolg dat er na zeven minuten spelen al een 2-0 tussenstand op het scorebord stond in het voordeel van de Heraclieden. Dit met dank aan een benutte penalty van Kristoffer Peterson en een afstandsschot van Bart van Hintum, waarbij de keeper niet geheel vrijuit ging. Na dit hoopvolle begin kwamen de gasten beter in de wedstrijd, wat resulteerde in twee doelpunten voor ADO (2-2). Kort voor rust zorgde Adrián Dalmau voor de 3-2, nadat de bal in een scrimmage voor zijn voeten belandde. Na de theepauze ontstonden er meerdere kansen voor beide teams. Echter onbenut. Toch kwam Heracles Almelo nog één keer tot scoren; Peterson maakte zijn tweede treffer van de avond na een scherpe counter (4-2).

Verrassing
In de eerste speelronde werd Ajax al verrast door Heracles Almelo met een gelijkspel in de Johan Cruijf ArenA (1-1). Hierdoor kent Heracles Almelo een goede start van de Eredivisie met vier punten uit de eerste twee competitiewedstrijden. Bij de eerstvolgende thuiswedstrijd van Heracles Almelo is AZ te tegenstander. Kaarten voor dit duel zijn te koop via www.heracles.nl/kaartverkoop en in de FanServiceShop in het Polman Stadion.