Afbeelding
Foto:

Ondersteuning bij positief en mindful opvoeden

ALMELO - Opvoeden is leuk, maar af en toe best lastig. De gemeente Almelo wil ouders daar in ondersteunen. We zorgen dat ouders makkelijk hun vragen rondom de opvoeding van hun kinderen kunnen stellen. LOES, centrum voor jeugd en gezin voert die taak uit. Dat doen we met partners uit heel Almelo.

Om ouders te ondersteunen bij de opvoeding van hun kinderen zijn er twee cursussen van LOES die na de zomervakantie gaan starten. De eerste cursus is Positief Opvoeden en de tweede is Mindfull Opvoeden,

Positief Opvoeden
Op 6 september start het Positief Opvoeden voor ouders met kinderen van 2-12 jaar. Je leert in vijf bijeenkomsten hoe je een positieve relatie met je kind(eren) opbouwt. Je krijgt veel bruikbare tips over hoe je vervelend gedrag kunt voorkomen. En wat je kunt doen als je kind toch lastig gedrag laat zien. Hoe zorg je ervoor dat je kind zelfstandig en verantwoordelijk wordt? Dit alles leer je in de cursus Positief Opvoeden. De cursus wordt gegeven op donderdagavond van 19.30-21.30 uur in wijkcentrum "de Schöppe", Clematisstraat 2 Almelo.

Mindfull Opvoeden
Op maandag 1 oktober start de cursus Mindfull Opvoeden. Het opvoeden van kinderen is prachtig, maar kan ook behoorlijk stressvol zijn. Soms wil je gewoon wat meer rust in je gezin en heb je de wens dat drukke momenten soepel verlopen. Een Mindfull Parenting training leert je hoe je met de stress in de opvoeding kunt omgaan. De cursus wordt gegeven op maandagavond van 19.30-21.30 uur in wijkcentrum "Eninver", Apollolaan 1 Almelo.

Aanmelden
Meer informatie en aanmelden: www.LOES.nl. Als u de agenda voor 'Almelo' aanvinkt, kunt u zich aanmelden voor de cursus van uw keuze. Aan deze cursussen zijn geen kosten verbonden. Heeft u andere vragen bel of mail LOES Almelo: 0546 – 544 115 of almelo@loes.nl