Feijn lunchen & lezen opent in de bibliotheek

Op vrijdag 17 augustus om 16:00 uur sloot lunchroom Feijn haar deuren op de locatie aan de Kerkstraat 12. Het markante pand aan de Kerkstraat wordt in september verruild voor opnieuw een bijzondere accommodatie: de Almelose bibliotheek aan Het Baken.

Onder de naam 'Feijn lunchen & lezen' biedt Aveleijns horecagelegenheid ook op de nieuwe locatie de vertrouwde kwaliteit: de beroemde appeltaart, heerlijke lunches en de avond daghap, die vanaf september niet alleen op donderdag, maar ook op dinsdag geserveerd gaat worden.

Medewerkers
In de keuken en de bediening werken mensen met een verstandelijke beperking of lage sociale redzaamheid. Aveleijn faciliteert een 'leven vol betekenis' waarin cliƫnten, ongeacht hun beperking, bijdragen aan de maatschappij. Ze worden daarbij ondersteunt door professionele begeleiders. "Aveleijn kent een speciale horeca leerlijn", vertelt manager Anita Meijlof. Door het uitoefenen van (dagbestedings)activiteiten op een locatie als deze doen cliƫnten nieuwe kennis en vaardigheden op. Door (mee) te werken ontstaat een gevoel van trots en vertrouwen wat positief is voor de persoonlijke ontwikkeling."

Nieuwe uitdaging
Werknemer Nicole ziet uit naar de opening: "een nieuwe uitdaging", vindt ze. De favoriete gasten van haar collega Laura zijn kinderen en toeristen. "Die komen ook in de bibliotheek dus dat is heel leuk." Feijn gaat nauw samenwerken met de bibliotheek en sluit aan bij de programmering en thema's. "Als maatschappelijke organisaties kunnen en moeten we elkaar versterken", stelt Anita Meijlof.

'Feijn lunchen & lezen' opent haar deuren op 3 september.