Afbeelding
Foto:

'De Russen komen'

ALMELO - Jan Bijkerk vertelt op zaterdag 5 januari over Russische componisten die naar het westen zijn getrokken en/of duidelijke westerse invloeden hebben ondergaan.

Hij onderstreept dit met hun muziek. Vanaf de 19e eeuw tot heden zijn er Russische componisten aan te wijzen met een duidelijk westerse oriëntatie. Te denken valt aan Tjaikovsky, Rachmaninov en Stravinsky maar ook Gubaidulina en Denissov. Dit tegenover nationaal Russisch georiënteerde componisten zoals Glinca, Moessorgsky, Borodin en Ustwolskaja. Allen zijn echter sterk door de westerse muziektraditie getekend, het gaat meer om accentverschillen. Zelfs tijdens het communistische regime ontkwam de Russische muziek niet aan de invloed van het Westen.


Kom ook
U bent op zaterdag 5 januari van harte welkom in de Stadskerk De Bleek, Hofstraat 1, Almelo. Aanvang 16.30 uur. Toegang: € 7,50 inclusief koffie/thee en een hapje en drankje na afloop. Parkeren kan op het terrein voor de kerk (gratis) of in één van de parkeergarages in de directe omgeving (betaald)