Kerstbrunch en nieuwjaar high Tea bij nieuwe Mensdoormens

ALMELO - De splinternieuw vrijplaats voor zelfregie en herstel Mensdoormens opent in de komende feestperiode voor het eerst haar deuren voor twee nieuwe bijeenkomsten. Op 'derde kerstdag' 27 december is er een gezellige kerstbrunch en op 3 januari serveren Chantal Soepboer en vrijwilligers een nieuwjaar high tea. Beide activiteiten zijn voor alle mensen die het gezellig vinden en behoefte hebben aan leuk gezelschap van gelijkgestemden.

Mensdoormens is een nieuwe, vrij toegankelijke voorziening voor mensen die psychisch kwetsbaar zijn, worstelen met levensvragen of (al dan niet oude) verslavingsproblemen. Mensdoormens staat hen bij tijdens het herstel, tijdens of na een behandeling. Ze zet daarvoor onder meer ervaringsdeskundigen in. Het is een ideale omgeving om de draad van het leven weer op te pakken of te werken herstel tijdens of na een moeilijke periode.


Nieuw geopend
De vrijplaats is gevestigd in De Hagedoorn aan de Wilgenstraat 11 in Almelo en heeft de deuren in oktober geopend, zonder daar al te veel ruchtbaarheid aan te geven. Initiatiefnemer Chantal Soepboer koos daarvoor bewust en gebruikte de tijd om ervaringsdeskundigen te werven, de vertrekken gezellig te maken en haar organisatie goed op poten te zetten. Intussen zijn de eerste mensen begonnen en hebben zich ook ervaringsdeskundigen als Chantal zelf, gemeld om te helpen.


Niet makkelijk
De periode van kerst is voor veel mensen uit de doelgroep van Mensdoormens geen makkelijke tijd en daarom reikt Mensdoormens hen de hand door in ieder geval twee leuke activiteiten aan te bieden die de dagen doorbreken. Een eenvoudige brunch in plaats van een kerstdiner en een verrassende high tea in plaats van een nieuwjaarsreceptie. Iedereen is welkom, deelnemers en vrijwilligers, maar zeker ook mensen die geïnteresseerd zijn in Mensdoormens.


Kerstbrunch
De kerstbrunch van Mensdoormens is op donderdag 27 december in De Hagendoorn aan de Wilgenstraat 11. Van 11.00 – 13.00 uur. Kinderen zijn ook welkom. Graag aanmelden voor 22 december ivm de boodschappen bij info@mensdoormens.nl


High Tea
De nieuwjaar high tea van Mensdoormens is op donderdag 3 januari van 15.00 – 17.00 uur in de Hagendoorn. Ook graag aanmelden voor 29 december bij info@mensdoormens.nl ivm de boodschappen. Dit is natuurlijk een zeer mooie manier om het jaar op een passende wijze te beginnen met een gezellige ontmoeting tijdens een heerlijke high tea.