Afbeelding
Foto:

Almelo geniet van kerstsfeer

ALMELO - Het was mooi getimed van het weer afgelopen weekend; de kerstactiviteiten van Almelo mochten rekenen op een sfeerverhogende witte sneeuwdeken. Ondernemers, standhouders en bezoekers van de diverse kerstactiviteiten kijken terug op een geslaagd weekend.

Zowel zaterdag als zondag werd van alles gehouden in Almelo. Onder de noemer Winters Almelo stelde Stichting Almelo Events een mooi kerstprogramma samen. De Koornmarkt werd voor de gelegenheid omgedoopt tot het Kerstplein. Naast de reusachtige verlichte kerstboom was er ook een podium met live muziek. In de gezellige kersthuisjes waren weer leuke artikelen te koop en de inwendige mens kon genieten van allerlei gerechten.

Parade
Natuurlijk konden de kinderen zich ook volop vermaken. Zo viel de grote Kerstparade in goede smaak bij gezinnen; een mooie optocht met de kerstman, kerstvrouwtjes, engelen op stelten en natuurlijk diverse andere personages uit onder meer Disneyverhalen. Beide dagen werd de parade drie keer gehouden, waarbij de laatste, verlichte parade extra speciaal was.

Stad vol sfeer
Ook op andere plekken was volop gezelligheid. Onder de noemer Bethlehem Boulevard worden nog tot en met de 24-ste gezellige kerstactiviteiten gehouden op meerdere plekken, waaronder in de Grotestraat, Schuttestraat en het Amaliaplein. Compleet met een stukje cultureel verantwoord theater. Ook komende zaterdag 22 december hoeft niemand zich te vervelen, dan staat van 13.00 tot 16.30 uur het Kerstkorenfestival op het programma. Dit is nieuw in het programma van Winters Almelo. Eerder werd dit georganiseerd door de lokale winkeliersvereniging, maar nu nam Almelo Events dit op zich. Koren uit de brede regio nemen het tegen elkaar op om in kerstsfeer de mooiste optredens te geven. Een deskundige jury kiest dan een uiteindelijke winnaar. Om de gezelligheid wat te verspreiden treden de koren op op vier podia, namelijk in de Citypromenade bij de fontein, de Koornmarkt, het terras van de Societeit en in de Grotestraat Zuid. Om 16.00 uur verzamelen zij zich allemaal op de Koornmarkt voor een gezamenlijk optreden.