Afbeelding
Foto:

Slotconcert Almelose mannenkoren met kinderkoor

ALMELO - Het slotconcert van de jubilerende Almelose mannenkoren, Almelo's Mannenkoor (AMK) en Almelo's Christelijk Mannenkoor (ACM) is zondag 23 december om 16.00 uur in de Sint-Georgiusbasiliek.

In aanwezigheid van de commissaris van de Koning Andries Heidema sluiten de beide koren het jaar, waarin zij het 100-jarig jubileum vieren, af. Het optreden van kinderkoor De Vrije School Almelo geeft een extra dimensie aan het concert en legt de verbinding naar de toekomst.

Nieuw fonds
De Almelose mannenkoren willen dat zingen onder jongeren wordt gepromoot. Daarom stellen zij een bedrag beschikbaar om een nieuw kinder-/jeugdkoor op te richten. Onder het motto 'Wij geven onze stemmen door' willen de mannenkoren dat ook in de toekomst jongeren kunnen zingen in een koor. Tijdens het concert wordt de hoogte van de cheque bekendgemaakt. De in het leven geroepen commissie gaat zich bezighouden met hoe het nieuwe fonds handen en voeten krijgt.

Concertprogramma
Het programma Concert in Kerstsfeer bestaat onder andere uit werken van Händel's Messiah, de Messe in G-dur van Lüderitz en stemmige kerstliederen. Bijzonder is dat de meeste muziekstukken door de gezamenlijke koren worden gezongen, wat een imponerend gehoor zal geven. De befaamde sopraan Armanda ten Brink soleert met het Ave Maria van Giulio Caccanini en zingt mee met een aantal andere werken. Muzikale ondersteuning wordt verleend door de pianisten Frank den Bakker, Han Kolthof, Nadja Fedosova en het Koninklijk Symphonie Orkest Cecilia. Dirigenten zijn Frank den Bakker, Christian van den Berg, Nick Moritz en Marieke Zoutendijk.

De toegang tot het concert is gratis. Uiteraard wordt een vrije gift zeer op prijs gesteld.