Afbeelding
Foto:

Grote opbrengst Duckrace Almelo

ALMELO - De Duckrace die afgelopen september werd gehouden op de Waterboulevard in Almelo kan een succes genoemd worden. Het evenement heeft 5.000,- euro opgeleverd. De organisator, JCI, schenkt het bedrag aan de Twentse Wens Ambulance.

Op 8 september dreven er vele badeendjes door de Waterboulevard. Mensen konden geld doneren voor het goede doel door een van de in totaal 5000 eendjes te sponsoren. Dit gebeurde dan ook volop door zowel mensen als bedrijven als organisaties. De opbrengst komt ten goede aan de activiteiten van de Twentse Wens Ambulance. Zij organiseren passend vervoer om wensen in vervulling te laten gaan van mensen die langdurig ziek of (pre)terminaal zijn. De Twentse Wens Ambulance werkt met vrijwilligers. Zij zetten zich in om mensen een onvergetelijke dag te bezorgen. Dit kunnen uiteenlopende activiteiten worden, afhankelijk van die persoon graag doet of nog een keer wil bezoeken. Door ziekte is het vaak moeilijk om (ver) te reizen, maar met de Wens Ambulance worden de mogelijkheden uitgebreid.


Cheque overhandigd

De duckrace werd georganiseerd door JCI Almelo. De wereldwijd verspreide organisatie zet zich in voor een positieve bijdrage aan de maatschappij. Wouter Markvoort, Carina van der Veen en Pim Lindeman mochten namens het chamber in Almelo vorige maand de cheque ter waarde van 5.000,- overhandigen aan Henk Dassen en John Westbroek van de Twentse Wens Ambulance.


JCI

JCI staat voor Junior Chamber International. Vanzelfsprekend bestaat het ledenbestand dan ook uit jonge, ondernemende mensen die graag iets willen bijdragen aan de maatschappij. De organisatie is actief in meer dan 100 landen. JCI Almelo koos dit jaar voor het thema "local impact" waarvan de Duckrace een van de onderdelen was.