Afbeelding
Foto:

Prijswinnaars kleurwedstrijd

ALMELO - Zeven kinderen kregen vrijdagmiddag uit handen van de Almelose wethouder Eugène van Mierlo een attentie namens de gemeente. De kinderen hadden de mooiste tekening ingeleverd bij een kleurwedstrijd afgelopen oktober. Deze hoorde bij een tentoonstelling over water in Almelo in het Huis van Katoen en Nu.

Daar werd namens de gemeente Almelo en waterschap Vechtstromen uitleg gegevens over de belangrijke rol van water in onze leefomgeving. Onderwerpen als riolering, vijvers en beken en klimaatverandering kwamen voorbij. De interactieve tentoonstelling was onderdeel van de Almelose waterweken.


Thema's
Er waren onder andere waterwandelingen, een excursie naar de Doorbraak en was er een knutselmiddag over het thema. En dus ook een kleurwedstrijd. Suze, Boudewijn, Jinthe (ontbreekt op de foto), Mick, Anne, Liza en Daan waren erg trots dat ze de kleurwedstrijd gewonnen hadden!


Regenton
Bij de kleurwedstrijd hoorde ook een verloting van een regenton. "Jullie hebben bij de tentoonstelling gezien dat regenwater eigenlijk helemaal niet in het riool hoort, omdat het best schoon water is. Als iedereen een regenton heeft, stroomt er veel minder water in het riool. En hebben we ook nog water om de planten water te geven. Zo maken we Almelo een beetje duurzamer", legde wethouder Eugène van Mierlo uit. Bij de verloting voor de regenton hebben de ouders van Anne en Liza gewonnen en hebben zij de regenton mee naar huis mogen nemen.