Afbeelding
Foto:

Almelo goed op weg met ondersteuning ondernemers

ALMELO - De gemeente Almelo is al goed op weg met het ondersteunen van lokale ondernemers. Dit moet ook wel, want zowel grote als kleine bedrijven zijn onmisbaar voor de lokale economie. De gemeente investeert daarom ook veel geld en moeite om tot een positief ondernemersklimaat te komen waar bedrijven door kunnen groeien.

In het kader van meten-is-weten voert de gemeente ook regelmatig onderzoek uit naar de belevenis van de eigen dienstverlening richting de inwoners en ondernemers. Zo werd ook onderzoek uitgevoerd onder 525 ondernemers om te kijken wat goed loopt en vooral ook: wat beter moet.

Goed op weg
Almelo profiteert mee van de groeiende economie, zo ziet ook de gemeente. "We boeken als stad economische successen en bieden goede vestigingsfactoren. Maar samen kunnen we nog wat doen aan de totaalbeleving, de uitstraling van Almelo als ondernemende stad. Aantrekkelijk zijn voor goed opgeleid personeel, goede ondernemerslocaties, bedrijfsgebouwen met uitstraling zijn belangrijke succesfactoren.", aldus wethouder Arjen Maathuis.

Mooie cijfers
Almelo scoort over het algemeen goed op veel van deze aspecten, zo blijkt uit het onderzoek. Zo waarderen ondernemers de openbare ruimte en veiligheid met een 7,0, net boven het landelijk gemiddelde. Ook op de bereikbaarheid per auto, parkeervoorzieningen en bevoorrading scoort de gemeente boven het landelijk gemiddelde. Ondernemers zijn ook tevreden over de afhandeling van vergunningsaanvragen (rapport: 6,9)en digitale dienstverlening (7,5). Verbeterpunten zijn er natuurlijk ook. Zo scoort Almelo een 6,4 voor het totale ondernemersklimaat, tegenover 6,8 landelijk. Ook bij het vestigingsklimaat en woon- en leefklimaat in algemene zin zijn verbeteringen mogelijk.

Goed startpunt
Het onderzoek is volgens de gemeente een nulmeting op bepaalde punten, maar eentje die dus al wel positief stemt. Het versterken van de samenwerking tussen de gemeente en ondernemers moet op termijn deze cijfers doen stijgen.