ALMELO -  Junior Stadsprijs 2018
ALMELO - Junior Stadsprijs 2018 Foto: Lenneke Lingmont

Uitreiking Junior Stadsprijs

ALMELO - Donderdagavond 22 november reikte burgemeester Arjen Gerritsen van Almelo in scholengemeenschap Het Noordik voor de tweede keer de Junior Stadsprijs uit. Winnaars Ruben Slaat (7 jaar) en Laura van Leeuwen (17 jaar) zijn de komende twee junior burgemeester van Almelo. Zij ontvingen allebei een medaille en krijgen een cheque van € 750,- om een feest van te houden.

Ruben viel bij de jury op omdat hij in de Schelfhorst zwerfafval opruimt. "Met zijn opruimvirus heeft hij andere wijkbewoners en de wijkcommissie aangestoken", vertelde juryvoorzitter Dorien Wind. Laura van Leeuwen is een echte supervrijwilliger. Ze ondersteunt het Rode Kruis, Huttenland, De Klup en de Scouting John F. Kennedy. Laura heeft "het magische vermogen om vrijwilligerswerk stoer te maken." Burgemeester Arjen Gerritsen zette ook de andere vier genomineerden in het zonnetje: "Jullie doen hele mooie dingen voor de ander en de stad!". Gastvrouw van de avond was coach en jongerenwerker Kanvie Winter. Er waren optredens van Augustin, Melvin, Jaydee en Sharon.

Junior burgemeester
De oproep kinderen en jongeren voor te dragen voor de Junior Stadsprijs leverde zes inzendingen op. Hieruit selecteerde de jury twee winnaars: één in de categorie 8-12 jaar en één in de categorie 13-17 jaar.

Jury
De jury van de Junior Stadsprijs bestond uit Bente van Houttum en Anouck van der Heiden, de winnaars van de Junior Stadsprijs 2016. Overige juryleden waren Nikita Afsar van de Jongerenraad Almelo, cultuurmakelaar Eléon de Haas, Gerrald Albersen van Heracles en raadslid Dorien Wind.

Junior Stadsprijs
De prijs is het kleine broertje van de Stadsprijs. Deze wordt eens in de twee jaar uitgereikt aan mensen of organisaties die de stad socialer, leefbaarder, sportiever, groener, mooier of gewoon leuker maken. Omdat er ook veel jongeren zijn die zich belangeloos en met veel enthousiasme inzetten voor allerlei doelen, heeft de gemeenteraad in 2016 de Junior Stadsprijs in het leven geroepen. Avedan (voorheen Scoop Welzijn) organiseert deze prijs.