Afbeelding
Foto: Irene Pigge

Leerlingen ROC in actie voor Caleb House

ALMELO - Het ROC van Twente in Almelo organiseert op donderdag 6 december weer de jaarlijkse kerstmarkt. De opbrengst komt ten goede aan goede doelen. De organisatie is in handen van de leerlingen.

Deze middag worden meerdere kraampjes opgesteld om gasten warm te verwelkomen en hen te laten ervaren waarvoor de leerlingen het doen. De kraampjes worden opgezet door verschillende groepjes uit verschillende klassen. Zo zet de groep van Nick, Steven, max en Floris zich in voor het goede doel Caleb House.


Caleb House
Dit is een christelijk weeshuis dat in 2003 opgericht is op het Indonesische eiland Ambon. Hier zitten jongens en meisjes van 1 tot 19 jaar. Dit zijn kinderen die uit kansarme gezinnen komen; met veel armoede en onveilige situaties. Caleb House, onderdeel van Stichting Maluku Penabur, probeert die kinderen op te vangen en te verzorgen. Helaas is op 1 augustus 2018 één van de huizen op Ambon afgebrand. Gelukkig hadden ze twee huizen, waardoor ze toch de kinderen onderdak kunnen bieden. "Wij als leerlingen willen met deze bijzondere kerstmarkt zoveel mogelijk van deze kinderen helpen, met het steunen van de wederopbouw.", aldus de groep.


Komt u ook?
U bent van harte welkom op donderdag 6 december van 09.30 tot 15.00 uur in het ROC van Twente aan de Wierdensestraat 65, 7604 BB in Almelo.