Afbeelding

Heracles Almelo verliest vierde plek Eredivisie

ALMELO - Na een buitengewoon goede start in de Eredivisie verloor Heracles Almelo afgelopen weekend de derde wedstrijd op een rij. In Sittard werden de Almeloërs van de vierde plek verstoten (3-0).

De wedstrijd ontbrandde in de negende minuut. Kristoffer Peterson trok naar binnen en probeerde Fortuna Sittard doelman Alexei Ko?elev te verrassen in de korte hoek. De bal belandde naast het doel. In de zeventiende minuut belandde de bal, na een klutssituatie, achter de Heracles Almelo defensie. Doelman Janis Blaswich kwam naar voren en bracht de inlopende Branislav Ninaj ten val, waarna scheidsrechter Serdar Gözübüyük de bal op de stip legde. Mark Diemers benutte deze strafschop en zette daarmee de 1-0 tussenstand op het scorebord. In het vervolg van de eerste helft golfde de wedstrijd op en neer en kreeg Heracles Almelo geen grip op de wedstrijd. Na ruim een half uur voetballen viel dan ook de 2-0 voor de gastheren. Uit een hoekschop verlengde José Rodríguez de bal en kon Finn Stokkers bij de tweede paal binnen tikken.

Verlies
In het tweede helft kon Heracles Almelo niet meer terugkomen in de wedstrijd. Enkele goede kansen werden niet benut door de aanvallers van de Almeloërs. Uiteindelijk kregen zij dan ook het deksel op de neus. Rodríguez kon doorlopen tot aan de rand van het strafschopgebied en schoot de bal droog achter doelman Blaswich voor de 3-0. Na een uur spelen en een 3-0 tussenstand op het scorebord kwam Heracles Almelo niet meer tot scoren, waardoor het zonder punten de bus in ging.