Afbeelding
Foto:

Het Verzet Kraakt
valt in de prijzen

ALMELO - Het succesvolle Twentse musical-project Het Verzet Kraakt valt mogelijkerwijs in de prijzen en is als enige Twentse productie genomineerd voor een Musicalworld Award voor beste kortlopende musical. Het publiek bepaald wie er wint. Stemmen kan via www.musicalworld.nl/awards.

Vol trots en blij verrast heeft de organisatie van Het Verzet Kraakt kennis genomen van de nominatie voor de Musicalworld Award in de categorie beste kortlopende musical. Afgelopen jaar stond in de maanden augustus en september de musical voorstelling Het Verzet Kraakt op het Indiƫ terrein in Almelo. De 28.000 bezoekers die het theaterspektakel hebben gezien werden getrakteerd op een uniek avondvullend programma. Alles op het terrein was in de sfeer van de jaren '40. De voorstelling ging over de grootste bankroof aller tijden tijdens de tweede wereldoorlog. Hoofrolspelers van Het Verzet Kraakt waren Bert Geurkink, Jochem Smit (tevens genomineerd voor beste mannelijke bijrol), Wolter Weulink, Elle Kremers en Laurens van Lottum "Het is voor ons een geweldige eer om als enige Twentse productie genomineerd te zijn. We zijn trots op het community project dat we in Almelo hebben neergezet. Inmiddels zijn we bezig met het volgende project STORK! In Hengelo. Deze nominatie is voor ons een bevestiging dat we Twente in theaterland cultureel op de kaart zetten!" aldus Gerard Cornelisse, producent van Het Verzet Kraakt.

STORK!
Gerard Cornelisse en zijn team hebben al eerder producties in Twente neergezet, waaronder van Katoen en Nu. Inmiddels zijn de repetities gestart voor het volgende community project, STORK!. Het theaterspektakel neemt de bezoeker mee in een belangrijk stuk geschiedenis van Hengelo, namelijk die van het bedrijf Stork. Vanuit een bijzonder perspectief wordt de bezoeker meegenomen in bijzondere momenten van het bedrijf. De hoofdrollen in dit project worden vervuld door Han Oldigs, Laus Steenbeke, Niels Gooijer en Roosmarijn Luyten. "We zien er naar uit om van het project STORK! een succes te maken. Het is geweldig om te zien dat we in Twente met een club van vrijwilligers en gedreven mensen een theaterspektakel neer kunnen zetten en duizenden bezoekers een fantastische avond kunnen bezorgen." aldus Cornelisse.

Foto: Willem van Walderveen