Afbeelding
Foto:

Beschut werk voor twee jaar bij Soweco

ALMELO - De gemeente Almelo wil het beschut werken onderbrengen bij Soweco voor de komende twee jaar. De gemeente is verantwoordelijk om passend werk te vinden voor doelgroepen die zelf niet in staat zijn om het wettelijk minimumloon te verdienen.

Er zijn op dit moment volgens de gemeente 332 Almeloërs die in aanmerking zouden komen voor ondersteuning. De gemeente is verplicht om mensen met een advies voor beschut werk ook echt een beschutte werkplek aan te bieden. Dit is met name bedoeld voor mensen met een beperking van lichamelijke, psychische of verstandelijke aard die een grote mate van begeleiding en aanpassingen op de werkplek nodig hebben.

Beschut werk
De gemeente heeft voor dit jaar een niet dwingende taakstelling van 40 beschutte werkplekken en voor volgend jaar 52 werkplekken. Soweco is voor de gemeente de meest geschikte partij, hoewel er in de toekomst zeker naar alternatieve partijen gekeken kan worden. De gemeente sluit daarom in eerste instantie een contract af voor een proefperiode van 1 augustus 2018 tot 1 januari 2020. De gemeente wil Almeloërs die het nodig hebben zo goed mogelijk helpen met zelfstandig worden, financiële onafhankelijkheid en participatie in de brede zin. Er zal actief gekeken worden of mensen met een dagbesteding in het kader van de WMO wellicht ook passend werk te bieden door middel van deze nieuwe beschutte werkplekken.