Afbeelding
Foto:

Veteranen komen bijeen na Indiëherdenking

ALMELO - Na de Indiëherdenking die gepland staat voor dinsdag 14 augustus al er een veteranenbijeenkomst volgen. Veteranen uit de regio zijn welkom om na de herdenking bijeen te komen in het veteranencafé het Hookhoes.

Een dag voor de Nationale Indiëherdenking vindt de herdenking in Almelo plaats bij het Hagenpark. Net als vorig jaar zullen de Almelose veteranen het ere-couloir vormen tijdens deze herdenking. Na afloop is er voor hen de mogelijkheid om in het Hookhoes andere veteranen te ontmoeten en na te praten over de herdenking en de betekenis hierachter. De veteranen hebben op deze locatie een maandelijks treffen waarbij er ook de gelegenheid is om bij te praten over de huidige krijgsmacht en actuele missies. De meetings worden op prijs gesteld door veteranen uit Almelo en omstreken en zijn een moment waarop veel ervaringen worden gedeeld en herinneringen opgehaald.

Nationaal herdacht
De Nationale Indiëherdenking vindt jaarlijks op 15 augustus plaats. Op deze datum in 1945 kwam er een einde aan de Japanse bezetting en werd het hele Koninkrijk der Nederlanden bevrijd van de Tweede Wereldoorlog. De Indiëherdenking leeft ook erg in Almelo en omstreken. Tijdens de jaarlijkse herdenking wordt hier nog altijd aandacht aan besteed in de vorm van gedichten, een minuut stilte en het herdenken van de gesneuvelde militairen.

Veteranencafé
Veteranencafé Het Hookhoes aan de Grotestraat besteed extra aandacht aan veteranen die elkaar willen ontmoeten. Inmiddels is het de plek geworden voor veteranen uit de regio voor een zinvolle avond met lotgenoten. Op vertoon van een veteranenpas krijgt men bovendien 15% korting op consumpties. Tijdens de bijeenkomst na de Indiëherdenking op 14 augustus zijn veteranen uit Almelo en omstreken samen met hun partner welkom. De bijeenkomst zal beginnen rond 18.00 uur. Het veteranencafé is een initiatief van het Veteranen Comité Almelo (VCA). Voor meer informatie over wat het VCA doet, en de bijeenkomst in het veteranencafé, kijk op www.veteranencafealmelo.nl of op Facebook onder de naam "Veteranen Almelo"