Afbeelding
Foto:

Voorbereiding op Duitse bodem

ALMELO - Om zich optimaal voor te bereiden op het nieuwe voetbalseizoen traint Heracles Almelo deze week in het Duitse Billerbeck. Het is al sinds jaar en dag de vaste uitvalsbasis voor de Almelose club in de voorbereiding op een nieuwe jaargang. Maandag reisde de ploeg van trainer Frank Wormuth af naar Billerbeck, op een klein uur rijden van Almelo. Zaterdag komt het trainingskamp ten einde. Dan zitten er een groot aantal trainingen en twee oefenwedstrijden op. De eerste selectie kijkt al weer met enthousiasme uit naar het komende seizoen.

De eerste van de twee oefenduels speelt Heracles Almelo tegen Sportfreunde Lotte. Het is de oude club van Maximilian Rossmann, een van de nieuwelingen van de Almeloërs. Hij verruilde deze zomer de Duitse 3. Bundesligaclub voor een dienstverband als speler van Heracles Almelo en komt in die hoedanigheid zijn oud-ploeggenoten tegen. Dat gebeurt voor hem op bekend terrein: Sportfreunde Lotte - Heracles Almelo wordt gespeeld in het FRIMO Stadion in Lotte.

Oefenduel
Zaterdag speelt Heracles Almelo een oefenwedstrijd op het terrein waar het de hele week traint: Sportzentrum Helker Berg. Tegenstander is Preussen Münster. Na afloop van dat duel reist Heracles Almelo terug en komt er een einde aan een intensieve trainingsweek. De spelers kunnen zich dan opladen voor een week waarin twee midweekse oefenwedstrijden worden gespeeld. Komende dinsdag is FC Volendam is Aadorp de tegenstander, woensdag wordt in het Polman Stadion gespeeld tegen Almere City.

Opperste concentratie
Trainingskampen zoals dit zijn een mooie manier voor de selectie om met opperste concentratie toe te kunnen werken naar het komende seizoen. Een locatie 'in den vreemde' heeft als voordeel dat er minder afleidingen zijn waardoor met name het complexere technische spel aan bod kan komen. Ook kunnen zij zo werken aan een stukje tactiek voor het komende seizoen.