Afbeelding
Foto:

Stadsbeiaardier op het Kerkplein

ALMELO - Zaterdag 14 juli van 14.30 tot 16.00 uur zal stadsbeiaardier Frans Haagen vanuit de toren van de Georgiusbasiliek, net als bij een jukebox, op verzoek spelen wat de muziekliefhebber maar wil horen.

Een jukebox en de eerbiedwaardige Georgiusbasiliek lijken niet veel gemeen te hebben. Uit beide komt muziek, maar waar de jukebox doet denken aan rokerige kroegen uit de tijd van de rock&roll, steekt de Georgiusbasiliek zijn spits hoog in de frisse wind en strooien heldere carillonklokken hun eeuwenoude klank uit over de open ruimte van de stad. Toch worden de twee voor even verenigd door stadsbeiaardier Frans Haagen.

De stichting Stads Carillon Almelo bemenst een gelegenheid op het kerkplein bij Talamini dat, net als bij de vertrouwde jukebox, uit een lijst een nummer kan worden geselecteerd. Het doorgeven gaat, weer wel volgens de moderne techniek, per mobieltje.

Verzoek indienen
Wil je je geliefde verrassen met zijn of haar lievelingsnummer? Dan is het kerkplein bij Talamini op 14 juli een originele en unieke gelegenheid. Dat grote, mooie carillon is er dan even alleen voor jou en er hoeft niet eens een euro in! Met stadsbeiaardier Frans Haagen belooft het een bijzondere, muzikale middag te worden op het kerkplein.

Afbeelding