Afbeelding

Zilver voor Daan Moes

ALMELO - In de klasse tot 55 kg heeft Daan Moes wederom een uitstekende prestatie geleverd afgelopen zaterdag op de European Judo Cup Junioren in Gdynia (Polen).

Meer dan 300 judoka's uit 23 landen, waaronder Australiƫ, Amerika, Portugal, Frankrijk en Nederland nemen hier aan deel. De als eerste geplaatste Almelose judoka won, na vrijloting in de eerste ronde, in de kwartfinale van de Fransman Saas op Ippon via een houdgreep. In de halve finale moest er wederom tegen een Fransman worden gejudood, Sonilhac. De hele wedstrijd werd door Daan gedomineerd en na drie munten beslist met een tweede Wazari.

Finale
De finale is bereikt en zal gaan tegen de Portugees Lucas Catarino. Helaas kon Daan deze wedstrijd niet naar zijn hand zetten en verloor met een Wazari. Vreselijk balen natuurlijk, maar wel degelijk blij met zijn zilveren medaille. Een prima resultaat voor zijn kwalificatie voor het EK (Sofia, Bulgarije) en het WK junioren (Bahamas) later dit jaar. Nu samen met de overige judoka's van de Nederlandse selectie onder de -21 de aansluitende trainingsstage volgen ter voorbereiding op de eerstvolgende European Cup in Berlijn later deze maand.