Afbeelding
Foto:

Cheque voor Stichting Stadsherstel

ALMELO - Voormalig directeur-bestuurder Jan Kamst (Woningstichting Sint Joseph Almelo) overhandigde op woensdag 27 juni een cheque ter waarde van € 3.455,- aan de Stichting Stadsherstel Almelo. Dit bedrag ontving Jan Kamst tijdens zijn afscheidsreceptie op 11 april dit jaar.

In plaats van wijn of bloemen konden relaties een geldbedrag geven. Deze opbrengst doneerde Jan Kamst woensdag 27 juni aan de Stichting Stadsherstel. Kamst sprak hierbij zijn dank uit naar de relaties die gul gegeven hebben. Als geboren Almeloër heeft Jan Kamst zich gedurende zijn periode bij Sint Joseph ingezet voor het behoud van de weinige historische panden in Almelo. Denk daarbij aan panden in de Doelenstraat en het Torentje van Hedeman.

Stichting Stadsherstel
Stichting Stadsherstel Almelo is een particuliere stichting die tot doel heeft het culturele erfgoed van Almelo te bewaken. Cultureel erfgoed bepaalt in hoge mate het karakter, de sfeer en de aantrekkelijkheid van een stad. Stadsherstel zet zich daarom al jaren in voor het behoud van beeldbepalende gebouwen en karakteristieke elementen in Almelo. De stichting wordt niet gesubsidieerd en is voor het realiseren van hun plannen afhankelijk van donaties en legaten. Op www.stadsherstelalmelo.nl vindt u meer informatie over de projecten.