Tweede Havenfestival

ALMELO - De tweede editie van het Havenfestival Almelo is in aantocht en die vaart binnen op
14 en 15 julI.

Het programma op zaterdag loopt van 11.00 uur tot 23.30 uur en op zondag van 13.00 uur tot 18.00 uur. Een ruime opzet met een goed gevuld en zeer afwisselend water- en randprogramma op zaterdag en zondag. Het water is nog niet zo ver, dat het reikt tot aan het Marktplein, tot aan Nielz, maar dat houdt een enthousiast programma in en rondom het water van de pannenkoekenboot tot aan Kreta niet tegen. Twee dagen volop vertier in waterstad Almelo. Op beide dagen varen er meerdere boten rond om de bezoekers gratis een rondvaart een te bieden. Daarbij kan gebruik gemaakt van diverse boten, zoals de Almelose Praam en twee Zompen.

Sportief
Op zaterdag van 11.00 tot 14.30 uur is er een groot waterpolopolo toernooi met internationale deelname. Op het water kan het publiek demonstraties bijwonen van de Modelbotenclub Almelo. Onderwatersport Vereniging Galathea laat zien wat zij in huis heeft. Voor de kinderen zijn er op het water: waterraden. Beide dagen is er ook op het droge voldoende te zien en te beleven. De Ibiza en brocantemarkt op het terrein voor de Rechtbank. Een uitgebreid Horecaplein voor het Stadhuis, waaraan deelnemen Nielz, Dock 19, Kreta, de pannenkoekenboot Poppies en de Hoofdzaak. Een Kinderpaviljoen met een draaimolen, een stormbaan, schminken en meer. Demonstraties en workshops van "de Peinturisten" ter hoogte van de Pannenkoekenboot Poppies. Er zijn op beide dagen twee podia (bij de Javatoren en op Haven NZ tegenover het Stadhuis) met overdag optredens van Shantykoren en 's avonds livemuziek.

Muziekprogramma
Op zaterdag om 16.30 uur treedt het gitaarduo Double Six op. Van 20.00 uur tot 23.30 uur:: Bigband New Edition. Zondag: om 13.00 uur: the Salsa project. Van alle Latin dansen is Salsa het meest populair. Salsa is een zeer populaire dans van hoofdzakelijk Cubaanse oorsprong, maar populair gemaakt door de voornamelijk Puerto ricaanse bevolking in New York. Vanaf 16.00 tot 18.00 uur: de band My Generation. Hun repertoire heeft een hoog top100/2000 gehalte met nummers van deze eeuw, maar ook uit de "nineties", de weer populaire eighties en natuurlijk ook de bekende nummers uit de sixties en de seventies. Op naar de haven dus voor een bruisend programma in het centrum van Almelo!