Afbeelding
Foto:

Koninklijke sloep krijgt grote restauratie

ALMELO - Tijdens het Havenfestival Almelo is in het huis van Katoen en Nu zondag 15 juli 2018 om 15.00 uur is de feestelijke opening van een extra zomer-expositie: de "Koninklijke Sloep".

Deze sloep werd in 1937 door de watersportwereld aangeboden bij Koningin Juliana en Prins Bernhard ter gelegenheid van hun huwelijk. Deze koninklijke sloep stond op het sloependek van het Prinsenjacht "Piet Hein" dat eveneens voor het heugelijke feit was aangeboden door de gehele bevolking van Nederland.

Restauratie
Botenfanaat Coen ten Heggeler uit Almelo heeft er nog een behoorlijke klus aan, maar na restauratie heeft Almelo wel een échte koningssloep om trots op te zijn. Naast de sloep zelf zijn ook veel bijbehorende objecten te zien, foto's en zelfs een brief van prinses Beatrix die bevestigd dat dit de echte koninklijke sloep is.

Langer te zien
Aansluitend aan het Havenfestival zal de expositie de gehele zomerperiode (t/m 31 augustus) in het huis van Katoen en Nu te zien zijn. Tevens zal er tijdens deze expositie onder toeziend oog van de bezoekers een aanvang worden gemaakt met de restauratie. Je bent van harte welkom op deze expositie met "koninklijke allure" tijdens onze openingsuren. Kortom... het huis van Katoen en Nu kleurt oranje deze zomer. De officie¨le opening van deze expositie in het huis van Katoen en Nu is op 15 juli om 15.00 uur. Toegang is gratis. Daarna is deze expositie van woensdag t/m zaterdag van 11 – 17 uur gratis te bekijken. Kom ook!