Schrijf je in voor gezellig Huttenland

ALMELO - Het inmiddels bekende evenement Hutteland vindt dit jaar plaats van maandag 13 augustus tot en met woensdag 29 augustus. Net als voorgaande jaren is voor een andere locatie gekozen zodat Huttenland steeds voor andere kinderen dichtbij is. Deze keer kunnen kinderen van 8 tot en met 14 jaar naar hartenlust bouwen op het grasveld aan de hoek Jan Vermeerstraat en Koedijk.

Net als bij voorgaande edities hebben kinderen de kans gehad om een thema te bedenken voor Huttenland. De prijsvraag via Facebook heeft inmiddels plaatsgevonden. Hierop is heel enthousiast gereageerd met heel diverse ideeën. Uiteindelijk is gekozen voor het thema dromen. De winnaar mag Huttenland officieel openen en als eerste beginnen met het bouwen van haar droomhut. Zoals gebruikelijk wordt Huttenland afgesloten met een heus dorpsfeest overdag en een vlammend Sloophuttenfeest op woensdagavond 29 augustus.

Nieuwe naam
Dit jaar vindt het timmerevenement voor het eerst plaats onder de vlag van Avedan. Dit is de nieuwe naam waaronder ook Scoop Welzijn valt. De naam Avedan is afgeleid van de Twentse uitdrukking Ait Vedan en betekent 'altijd verder, doorgaan'. Dat is wat de organisatie wil uitdragen in hun werk, bij alle activiteiten en bij het ondersteunen van mensen. De voorbereidingen voor Huttenland zijn in volle gang, zowel voor als achter de schermen. Onlangs is het bekende graffiti wand geplaatst bij het grasveld in de Ossenkoppelerhoek. Achter de schermen is de organisatie druk bezig met het bedenken van activiteiten. Inschrijven voor het timmerevenement kan nu al via de website van Avedan. Ter plekke aanmelden kan ook. Kijk op: www.avedan.nl/activiteit/huttenland