Tintelende vingers…? De handtherapeut helpt!

Ervaart u regelmatig tintelingen in uw vingers? Wordt u hier bijvoorbeeld 's nachts wakker van of komen ze opzetten in een bepaalde houding van uw pols of arm? Of voelt u al een tijdje een doof gevoel in uw vingertoppen? Dan is de kans groot dat er een zenuw bekneld zit.
Een veelvoorkomende zenuwbeknelling in de pols is het Carpaal Tunnel Syndroom. Maar ook elders in de pols, onderarm, elleboog of nek kunnen zenuwen bekneld raken waardoor u deze klachten kunt ervaren.
In onze vestiging in Almelo kunnen wij u helpen bij tintelende of dove vingers. Onze tot handtherapeut opgeleide fysio- en ergotherapeuten hebben veel ervaring met zenuwbeknellingen. Allereerst wordt de precieze oorzaak van de tintelingen of doofheid onderzocht en vervolgens wordt een persoonlijk behandelplan op maat opgesteld. Een tijdelijke, op maat gemaakte, spalk kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat de druk op de zenuw afneemt. Daarnaast wordt geïnventariseerd met welke veelvoorkomende handelingen uw klachten worden opgeroepen en hoe u deze handelingen kunt aanpassen. U krijgt gerichte adviezen, oefeningen en therapie om de beknelde zenuw meer ruimte te geven. Door deze aanpak kunnen uw klachten in veel gevallen verholpen worden.
Mocht de handtherapeutische behandeling tot onvoldoende verbetering leiden, dan kan het raadzaam zijn om u, uiteraard in overleg met uw huisarts, voor aanvullend onderzoek door te verwijzen. Er wordt dan veelal een zenuwgeleidingsmeting (EMG) gedaan. In Almelo werken wij intensief samen met diverse medisch specialisten uit de regio en met Xpert Clinic, een keten van behandelcentra voor hand- en polschirurgie, waardoor wij u eenvoudig en snel kunnen doorverwijzen. Mocht er na aanvullend onderzoek aanleiding zijn voor een operatieve ingreep, dan bent u ook daarna bij onze handtherapeuten aan het juiste adres.
Loop niet te lang door met tintelende vingers! Een langdurig onbehandelde zenuwbeknelling kan tot blijvende schade van de zenuw leiden.
Uiteraard kunt u ook met alle andere hand, pols, elleboog en schouderklachten bij ons terecht. Een verwijzing is niet noodzakelijk.

Afspraken maakt u via het centrale telefoonnummer 030 – 254 70 90 of via het afsprakenformulier op www.handtherapie.nl

Handtherapie Nederland
Brugstraat 2
7607 XG Almelo