Afbeelding
Foto:

Geschenk voor stads boerderij Beeklust

ALMELO - Deze vrijdag is er een feestelijke onthulling van een 'heel speciaal bankje' bij stadsboerderij Het Beeklust.

Het gaat namelijk niet zomaar om een stukje straatmeubilair; het bankje is een blijvend geschenk van mevrouw W.H. 'Mientje' Verweij die jarenlang lid was van serviceclub Soroptimist International, afdeling Almelo. In februari 2017 overleed zij op 93-jarige leeftijd. Zij liet de Soroptimisten Almelo een geldbedrag na om op een positieve manier te besteden. Hiervan zijn nu twee parasols en een houten bankje gekocht voor cliënten en bezoekers van de stadsboerderij Het Beeklust. De Soroptimisten Almelo helpen vaker bij de stadsboerderij en ook Mientje Verweij zelf kwam er graag en zeer regelmatig.

Soroptimist Club Almelo
Is een serviceclub, die deel uitmaakt van de wereldwijde organisatie van Soroptimist International. In meer dan 125 landen streven ruim 100.000 vrouwen naar de verbetering van mensenrechten en de status van vrouwen en kinderen door middel van projecten en fundraising. De Unie van Soroptimistclubs (Nederland, Suriname en Curaçao) telt 104 clubs met ca. 3.500 leden.

Beeklust
Stadsboerderij Het Beeklust ontplooit veel activiteiten. Dit is een openbaar toegankelijke kinderboerderij met veel dieren, maar er is ook een boerderijwinkel, terras en speeltuin. De kinderboerderij heeft zowel een recreatieve als educatieve functie en wordt gerund door medewerkers en cliënten van De Twentse Zorgcentra.