Shutterstock
Shutterstock Foto:

Promotie voor Annemieke Konijnendijk

ALMELO – Oud-leerlinge van Het Noordik Annemieke Konijnendijk is gepromoveerd aan de Universiteit Twente. Ze heeft voor haar promotie onderzoek gedaan naar preventie van kindermishandeling.

Dit onderzoek gebeurde in samenwerking met de UT, de Academische Werkplaats en de GGD Twente. Hoe voorkom je kindermishandeling? In haar proefschrift met de titel Fragile, please handle with care gaat Konijnendijk in op de vraag hoe professionals moeten handelen wanneer ze vermoeden dat er sprake is van kindermishandeling. Welke factoren zorgen ervoor of ze daarbij wel of niet de meldcode volgen? En hoe kunnen ze hierbij het beste ondersteund worden?

Van Msc naar Dr.
Het proefschrift wist Annemieke met succes te verdedigen waardoor ze voortaan als Dr. Konijnendijk aangesproken mag worden. Oud-leerlinge Uiteraard is CSG Het Noordik trots op deze mooie prestatie van haar oud-leerlinge. Na haar eindexamen aan de vestiging Noordikslaan in 2003 ging, de toen in Wierden woonachtige Annemieke onder andere psychologie studeren aan de Universiteit Twente. Daar is ze op dit moment ook werkzaam. Tegenwoordig woont ze in Lonneker.