Eerste voorstelling jeugdafdeling Servus

ALMELO - Komende zondag spelen de kinderen van Servus Junior hun eerste echte voorstelling. Er doen 18 kinderen tussen de 6 en 12 jaar mee aan de 40 minuten durende musical 'Heksen'.

Muziektheater Servus Almelo biedt kinderen van 6 jaar en ouder sinds januari 2018 de mogelijkheid om iedere woensdagmiddag te komen zingen, dansen en toneelspelen. Het afgelopen half jaar heeft de jeugdafdeling van de vereniging liedjes ingestudeerd over enge dingen, zoals monsters en heksen. Daarnaast hebben de kinderen dramalessen gevolgd. Ineke Blom, leidster Servus Junior: "Kinderen willen graag naar iets toewerken. Samen met de dirigente Mariette Effing, hebben we bedacht om een voorstelling te maken om het eerste jaar van Servus Junior voor de zomervakantie leuk af te sluiten. De kinderen kunnen aan de ouders, familie en leden van Servus laten zien waar ze mee bezig zijn geweest." Het verhaal gaat over twee zusjes die naar een hotel reizen waar een speciale heksenvergadering wordt gehouden. Daar horen ze dat de heksen kinderen in muizen willen veranderen, want ze haten kinderen. De kinderen gaan terug naar huis om hulp te vragen de heksen te verjagen. Toch gaat het nog even mis, want twee kinderen worden echt veranderd in muizen en gaan op zoek naar de grote tovenaar. Die verandert ze weer in kinderen en hij maakt een toverdrankje voor in de soep van de heksen. Heksen zijn namelijk gek op heksensoep. Hoe zal dit aflopen…?"

Vervolg Servus Junior
Servus Junior is een succes; na de vakantie gaat dit verder. Om beter in te spelen op de leeftijd en het niveau van de kinderen komen er twee groepen: één voor kinderen van groep 3 tot en met groep 7 en een groep voor kinderen/scholieren vanaf groep 8 van de basisschool. Kijk op: www.servus-almelo.nl