Afbeelding
Foto:

Kaartverkoop Amaliaplein tijdens Profronde

ALMELO - De verwachte drukte op het Amaliaplein tijdens de Profronde Almelo noopt het bestuur ertoe maatregelen te treffen. Er is een plan ingediend bij de gemeente om het plein op vrijdag 31 augustus vanaf 20.00 uur 'op slot' te zetten en alleen mensen met een entreekaartje toegang te verlenen.

Een kaartje voor het Amaliaplein tijdens de Profronde zal 5,- euro moeten gaan kosten. De opbrengst van de kaartverkoop zal onder andere gebruikt worden voor de beveiliging en het muziekprogramma op de verschillende pleinen tijdens het evenement. Het Catharina Amaliaplein is al jaren de hotspot op de dag van de Profronde en trekt veel uitgaanspubliek. De toestroom is zelfs zo groot dat er al jaren veiligheidsmaatregelen getroffen worden zoals cameratoezicht, inzet van beveiligers en afsluiting van het plein als het te druk wordt.

Maatregelen
Deze maatregelen op de pleinen rondom de Profronde vallen onder de verantwoordelijkheid van het bestuur. Daarom werd hierover gesproken met horecaondernemers, voor wie deze avond een geweldige bron van inkomsten is. De Profronde daarentegen moet diep in de buidel tasten om te voldoen aan het omvangrijke eisenpakket van de overheid. Er werden drie mogelijkheden voorgesteld: sponsoring door de horeca, de verkoop van consumptiemuntjes of de verkoop van entreekaarten voor het Amaliaplein. De horecaondernemers kozen voor de laatste optie.

Kaartverkoop
Voorzitter Reinier van Broekhoven van de Profronde Almelo is tevreden met de uitkomst van de beraadslagingen met de horeca en de extra inkomsten voor het wielerevenement. 'Want we geven er als Profronde Almelo veel voor terug. We zullen het geld ook gaan investeren in een goed muziekprogramma voor het Amaliaplein.' De maximaal 4000 (2500 voor op het plein en 1500 in de cafés) kaarten voor het Amaliaplein gaan ruim van tevoren in de verkoop. Tijdstip en verkoopadressen moeten nog worden bepaald. De controlepunten voor de kaarten komen in de Grotestraat Zuid ter hoogte van kunsthandel Alberts, café de Skihut en café België. Daar kunnen op de avond zelf ook nog kaartjes gekocht worden zolang de voorraad strekt.