Derde lustrum Pleinconcert in teken van de vele talenten

ALMELO - Voor de vijftiende keer vindt volgende week zaterdag, 30 juni, het Pleinconcert Almelo plaats op meerdere locaties in de stad. Het programma staat meer dan ooit in het teken van de rijkdom aanmuzikaal talent waar Almelo op kan bogen.

Er klinkt muziek in de Grote Kerk, op het Kerkplein en over meerdere pleinen in de altoos harmonieuze binnenstad. Voor aanstormende talenten is er een concours. De deelnemers worden vóór hun optreden begeleid en begenadigd door Cor Bakker, een vaste gast van de Pleinconcerten in Almelo en mateloos populair.

Leerlingen

Bijzonder is het optreden van leerlingen van het Almelose basisonderwijs onder leiding van Fank van Nus met muzikale begeleiding door pianist Cor Bakker.

Voice-winnaars

Ook treden de winnaars op van de Voice of Almelo 2018, ook met muzikale ondersteuning en begeleiding op de piano door (istieweer) Cor Bakker. Julia Bel on de Voice, SH4Y (Anika van Driel, Emma Boertien, Esmee Schreurs en Milou Ophof) werd tweede en en Roos Haafkes derde.

Ensembles

Verder zijn er concerten van Clarinet Choir Calamus onder leiding van Hans Buld met Hrayr ter Sargsyan op viool en Johan Bijen op klarinet en van Kaliber Symphonics onder leiding van Johanna Hoekman.

Flashmobs

Daartussen door vinden verrassingsoptredens plaats oftewel muzikale flashmobs van het Twents Jeugd Symfonie Orkest en ensemble op verschillende plekken in de binnenstad, onder meer Koornmarkt, Amaliaplein, Schokland en Galerij.

Promenadeconcert

Het avondprogramma in de Grote Kerk behelst vanaf acht uur een Promenadeconcert door het Twents Jeugd Symfonie Orkest onder leiding van de Goorse dirgent Carl Wittrock. Het gevarieerde programma omvat meeslepende muziek als Ouverture Zigeunerbaron (Strauss) Klarinetconcertino (Weber), Polowetzer dansen (Borodin), Pianoconcert opus 16 (Grieg), Vioolconcert nr 1 (Bruch) plus Salute to the Big Bands met de solisten Evander Eijsink op piano, Sietske Veldkamp op klarinet, Anne Maaike van Felius op cello en Iris Dijkstra op viool.

Het programma staat volgens Pleinconcert-voorzitter Krol weer als een huis, wat heet, een kasteel.