Kwaliteit met impuls op de boer' in Almelo

ALMELO - Van oorsprong runde de familie Schuttevaar aan de Slagendwarsweg in Almelo een gemengd agrarisch bedrijf met varkens, melk- en kalfkoeien. Nadat een zoon zich in het bedrijf mengde is de veehouderijtak geleidelijk afgebouwd met afgelopen jaar nog twaalf stuks jongvee op het bedrijf, terwijl de agrarische loonwerkactiviteiten en akkerbouwtak zijn opgepakt en gegroeid

Nu het loonwerk de overhand krijgt, is nieuwbouw voor stalling van het materieel noodzakelijk. Het initiatief voor een agrarisch loonbedrijf past volgens de gemeente passend agrarisch gerelateerd bedrijf in de omgeving. Tevens vindt de gemeente Almelo het positief dat de oude vervallen bedrijfsbebouwing en de voormalige bedrijfswoning met asbest worden gesaneerd worden en dat de ondernemer een toekomstgericht erf voor ogen heeft. Gesproken wordt over een kwaliteitsslag waarbij één grotere asymmetrische schuur wordt geplaatst met een relatief lage gootzijde.

Aldus ontstaat een toekomstgericht akkerbouwbedrijf met agrarisch loonbedrijf op het perceel Slagendwarsweg aan de noordoostelijke kant van Almelo, waarbij tevens meespeelt dat sprake is van een goede landschappelijke inpassing conform de Kwaliteitsimpuls Groene Omgeving.

De gemeente erkent dat door de verdere groei en de huidige stalling en opslag van materieel op het erf de noodzaak bestaat om nu een volgende stap te zetten met de bouw van een 'werktuigenberging' van ruim duizend tot totaal totaal vijftienhonderd vierkante meter.