Afbeelding
Foto: RTV Oost

Weekend van Waarheid aan de Bosrand belooft spektakel

ALMELO - Bij de Almelose Ruiterdagen breekt het weekend van de waarheid aan. Tal van finales, veel show, spanning en sensatie en zinderende (top)sport, een week na CSI in Geesteren.

Het ponyconcours was afgelopen weekend dik geslaagd, met veel publiek en absoluut veel talent. En afgelopen maandag vond meteen de aanvang van de paardendressuur plaats. De springpaarden haddenog een dagje rust, want die kwamen vanaf dinsdag aan bod.

Meervoudig genieten

Eigenlijk is er al sinds dinsdag meervoudig te genieten van de paarden/combinaties, van de sport en van de sfeer. Er zijn namelijk tal van activiteiten voor jong en oud aan de Bosrand.

Vanaf 's morgens half negen tot 's avonds half elf wordt dagelijks dressuur gereden en gesprongen.

Bijzondere onderdelen

Het weekend is zoals gebruikelijk voor de belangrijkste finales gereserveerd. Op zaterdag wordt voor de springruiters de Grote Prijs van Almelo verreden op het niveau Z en ZZ, met een enthousiast publiek, waaronder tal van prominenten, onder wie sponsors en bestuurders. Aansluitend kijken ze naar de Kür bij Kunstlicht, een prachtige wedstrijd op het hoogste dressuurniveau dat de hippische week biedt en een spectaculair onderdeel van de Almelose Ruiterdagen.

Tal van finales

En dan moeten de sprtieve hoogtepunten nog komen op de afsluitende dag. Want traditiegetrouw wordt zondag het tiendaagse evenement van naionale allure afgesloten met heel veel spring- en dressuurfinales.

Als klap op de vuurpijl is er zondag de nieuwe Bolk Trial Jumping van Almelo. Deze speciaal voor de Almelose Ruiterdagen ontwikkelde derby door parcoursbouwer Jos Brinkman is wederom adembenemend en zal hoge ogen gooien bij ruiters en publiek. 'Net zo goed als Geesteren en zeker zo gezellig', aldus een sponsor.