Afbeelding
Foto: RTV Oost

Twente in de ban van NK klootschieten (een keer wat anders)

OOTMARSUM/ALMELO - Terwijl heel de wereld momenteel in de ban schijnt te zijn van het WK Voetbal in Rusland, staat in Twente ook een groot sportevenement op het programma: het NK klootschieten.

Na een lange voorbereiding is Oud Ootmarsum er helemaal klaar voor om ruim tweehonderd klootschieters en nog eens circa vierhonderd bezoekers te ontvangen.

Er zijn dik zestig vrijwilligers bereid gevonden om te helpen met het parkeren, het parcours af te zetten en omleidingen te organiseren. Ook is de baancommissie al weken bezig het parcours in optimale staat te laten zijn.

Het nationale kampioenschap bestaat uit drie onderdelen en er wordt geschoten in vijf leeftijdscategorieën, bij de heren en bij de dames. In de koningsklasse is het Luuk Zanderink die zijn titel moet verdedigen op het onderdeel straat en Rutger Johannink op het onderdeel veld. De baan is perfect geprepareerd en als het weer mee zit zou het voor hen (of anderen) mogelijk moeten zijn om de afstand van vorig jaar te verbeteren.

Toen werd Zanderink kampioen met 752 meter, vlak voor Europees titelhouder Rob Scholten. Bij het zetten is alles mogelijk aangezien de winnaar van vorig jaar, Melle Analbers dit jaar niet meedoet.

Het parcours is in Oud Ootmarsum is gesitueerd op een 'es' en dit betekent dat de schutters allen als het ware in een dal mogen gooien. Bij de dames ging de titel vorig jaar naar naar Silke Tulk (onderdeel Veld en Zetten) en Kim Schurink (onderdeel straat). Alle uitslagen van het NK 2017 zijn hier te vinden: https://www.klootschieten.com/nk-2017/

Het strijdtoneel is te bereiken door vanuit de rotonde in Ootmarsum richting Lage (Duitsland) te rijden, en de borden "NK Klootschieten" te volgen. De tent staat midden in het parcours, vandaaruit zijn de veldwedstrijd én de straatwedstrijd en het zetten goed te bekijken en alles is makkelijk te belopen.