Afbeelding
Foto: Marinus Blaak

'XL Park werkt achterstand in Twente weg'

ALMELO - De regio Twente loopt al sinds de jaren zestig van de vorige eeuw structureel één procent achter waar het gaat om de werkgelegenheid; het regionale bedrijventerrein XL Park kan belangrijk zijn om Twente in de pas te laten lopen. Dat zei algemeen directeur Pluimers van Bolk Transport afgelopen week bij de opening van de 24ste haringparty van dit bedrijf te Almelo.

Ter toelichting liet Pluimers de honderden haringhappers weten dat één procent staat voor 3.500 banen. Hij denkt dat die achterstand kan worden weggewerkt op XL Park, dé logistieke hotspot van Twente, in Almelo. 'De logistiek biedt de kans om die achterstand voor eens en voor altijd goed te maken. En we zijn hard op weg om dat te realiseren', aldus Pluimers.

De directeur memoreerde in dit bestek dat de Combi Terminal Twente (CTT) de 'positieve gevolgen' van de ontwikkelingen op XL Park dagelijks merkt. Zo wordt in Hengelo, waar de hoofdvestiging van CTT staat, de opslagcapaciteit fors vergroot en ook neemt het aantal nieuwe klanten toe, waaronder AKZO in Hengelo. De nieuwe terminal van CTT aan het Twentekanaal in Almelo begint nog deze maand met het doorvoeren van containers voor de bedrijven Bleckmann en V-Tech. Ook wil Bolk Transport zelf 'warehousing-activiteiten' op XL Park bouwen.