Noordik intensiveert contacten Wit-Rusland

ALMELO – CSG Het Noordik heeft een samenwerkingsovereenkomst ondertekend met de universiteit in het Wit-Russische Mozyr om in de toekomst kennis uit te wisselen en ervaringen te delen. CSG Het Noordik, vestiging Catharina van Renneslaan in Almelo, timmert al jaren aan de weg om het expeditie-onderwijs, gericht op Wit-Rusland, steeds meer vorm te geven.

De afgelopen jaren zijn er meerdere keren leerlingen afgereisd naar Wit-Rusland om letterlijk over de grens te kijken, te ervaren hoe de mensen daar leven en hoe het onderwijssysteem werkt. Ook heeft er een uitwisseling plaatsgevonden, waarbij een groep Wit-Russische studenten zes weken lang op Het Noordik mocht meedraaien. De Wit-Russische delegatie heeft inmiddels de terugreis aanvaard. Het Noordik kijkt tevreden terug op de afgelopen week. 'We zijn heel blij dat we onze contacten nog verder hebben kunnen intensiveren', aldus vestigingsdirecteur Jeroen Langbroek.

Resultaat
Het Noordik kijkt terug op zeer succesvolle contacten, die de band tussen beide scholen zo verder versterkt. Het onderwijs in beide landen loopt uiteen qua benadering, waardoor het zeker leerzaam is om eens te kijken hoe de andere school bepaalde zaken uitvoert. Zo was het bezoek gericht op het bekijken van onderwijsmethodes die het Noordik hanteert voor leerlingen met een speciale hulpvraag. Een tak van sport die in Wit-Rusland nog moet groeien. Zo zijn er op het Noordik al veel ervaringen opgedaan met het zorgteam en de diverse aspecten van zorg.