Afbeelding
Foto: PR

Samenwerking van Noordik met 'universiteit' Wit-Rusland

ALMELO – De christelijke scholengemeenschap Het Noordik heeft een samenwerkingsovereenkomst ondertekend met de universiteit in Mozyr, een stad in Wit-Rusland..

Het Noordik, vestiging Catharina van Renneslaan in Almelo, timmert al jaren aan de weg om het expeditie-onderwijs, gericht op Wit-Rusland steeds meer vorm te geven.

Onlangs was een delegatie uit van de Educational Establishment Mozyr State Pedagogical University op bezoek met als doel kennis op te doen van de onderwijsmethodes van Het Noordik, gericht op leerlingen met een speciale hulpvraag.


Er zijn gesprekken gevoerd met de experts van het zorgteam, maar ook buiten de schoolmuren is ervaring opgedaan bij het Samenwerkingsverband, Ambiq Begeleid Wonen, de GGD en de sociale wijkteams in Almelo.

De afgelopen jaren zijn er meerdere keren leerlingen afgereisd naar Wit-Rusland om letterlijk over de grens te kijken, te ervaren hoe de mensen daar leven en hoe het onderwijssysteem werkt. Ook heeft er een uitwisseling plaatsgevonden, waarbij een groep Wit-Russische studenten zes weken lang op Het Noordik mocht meedraaien.

'We zijn heel blij dat we onze contacten nog verder hebben kunnen intensiveren', aldus vestigingsdirecteur Langbroek van Het Noordik.