Afbeelding
Foto: archief

Open Tuinenweekend Almelo en omgeving

ALMELO - Tijdens het Open Tuinenweekend van Groei & Bloei, dat zaterdag en zondag plaatsvindt, stellen tuineigenaren van de afdeling Almelo en omgeving hun tuinen open.

Dit jaar zijn er dertien eigenaren bereid en enthousiast gevonden hun tuinen open te stellen en hun passie met de bezoekers te delen door te wijzen, te kiemen en te vertellen.

Elke tuin ademt een eigen sfeer en heeft een specifieke vormgeving. Een stadstuin, een boerderijtuin, een groentetuin of wat voor tuin dan ook, van glad tot wild, maar stuk voor stuk op een unieke manier tot stand gekomen.

Wat de dertien uitverkoren tuinen en hun eigenaren delen is passie en plezier. Plezier in het aanleggen en onderhouden van de tuin. Maar zeker ook het delen van hun hobby met andere geïnteresseerden. Mooie verhalen beluisteren en nieuwe ideeën opdoen maakt het de moeite waard een rondje opentuinen te plannen.

Dit jaar heeft Groei en Bloei voor Almelo en Omstreken besloten om het accent te leggen op tuinen in het gedeelte rondom Tubbergen, met zelfs enkele tuinen in Duitsland.

De tuinen in Daarlerveen, Albergen, Tubbergen, Vasse, Mander, Langeveen, Uelsen, Halle en Itterbeck zijn te bezoeken op 23 en 24 juni van tien uur in de ochtend tot vijf uur in de middag.

Voor de flyer, met uitvoerige beschrijving en adressen van alle deelnemende tuinen, zie www.almelo.groei.nl.

Groei & Bloei is een landelijke groenvereniging gericht op tuinieren. De vereniging heeft 150 afdelingen en rond de 35.000 leden. Ieder lid van krijgt elke maand het tijdschrift Groei & Bloei.