Cool Nature
Cool Nature Foto: Natuur en Milieu Overijssel (Cool Nature)

Esrand nu beste plek nieuwbouw De Passie

WIERDEN/ALMELO - De plek waar Van der Valk/Theaterhotel Almelo zou komen, aan de A35 in Wierden, is nu de voorkeurslocatie voor de nieuwbouw voor de middelbare school De Passie voor evangelisch onderwijs. Ook deze school heeft een regionale functie, en doet aan kunst en cultuur.

De gemeente Wierden dient de benodigde grond in de zogenoemde Esrand aan te kopen. Volgens bestuurder Toonen van De Passie is het 'een ideale plek voor onze school'. Door de sterke groei van het aantal leerlingen, richting de achthonderd, heeft De Passie, die nu nog tijdelijk gevestigd is aan de Akkerwal in Zuidbroek, recht op permanente huisvesting. De Esrand lijkt de meest aangewezen plek voor definitieve vestiging van de Passie. Hij wijst erop dat er ruimte genoeg is voor de bouw van een school en bovendien 'voldoende mogelijkheden biedt voor andere voorzieningen, zoals een sportaccommodatie.'

Ook sportaccommodatie

De school en de gemeente gaan de basale plannen verder uitwerken. De nieuwe wethouder Braamhaar is positief gestemd. Hij wijst erop dat er ruimte genoeg is voor de bouw van een school en bovendien 'voldoende mogelijkheden biedt voor andere voorzieningen, zoals een sportaccommodatie.' De bedoeling is dat er ten minste een sportaccommodatie komt ter vervanging van het gymlokaal aan de Wilhelminastraat dat afgeschreven is.

Overleg met de buurt

In overleg met omwonenden, met name bewoners van de G.H. Beensweg, zijn eerder een speeltuintje, Cool Nature-park, een schapenweide en enkele wandelpaden (de zogenoemde ommetjes) aangelegd.