Afbeelding
Foto:

G-hockey Almelo pakt goud!

ALMELO - Onlangs vonden de Special Olympics plaats. In de Achterhoek werd door ruim tweeduizend sporters met een beperking in 21 takken van sport om de medailles gestreden. Er was hockeysucces voor Almelo. Wat heet: er was goud!

De sporters werden, onder politie-escorte, met bussen vervoerd van Olympisch dorp Marveld (Groenlo) naar stadion de Vijverberg in Doetinchem, waar de openingsceremonie plaatsvond.

Opkomst sterren

Na de opkomst van de spelers werd de vlam door Lonneke Sloetjes het stadion binnengebracht en werd de Olympische vlam ontstoken. Na het uitbundig meegezongen Wilhelmus werd het openingsfeest geleid door Erben Wennemars, Eric Hulzebos en Gerard Joling.

Het toernooi
Aan het hockeytoernooi dat zaterdagmorgen begon deden 32 teams mee, waaronder teams uit België, Spanje en Duitsland. De Almelose hockeyers waren ingedeeld met teams uit Ede, Boxmeer en Uden. Alle wedstrijden werden glansrijk gewonnen, waardoor er zondags op een nog hoger niveau moest worden gehockeyd. De zaterdag werd afgesloten met bowlen, zwemmen en een geweldige disco.

Sportief succes
Zondagmorgen moest het team van de hockeyclub Almelo weer aan de bak. Oss, Hudito uit Delft en Uden waren de tegenstanders. Met 10 doelpunten voor en slechts 1 goal tegen wonnen de Almeloërs ook deze finalepoule met glans. Moe maar trots werden, aan het einde van de zondagmiddag, de gouden medailles in ontvangst genomen. De Almeloërs kijken terug op een zeer geslaagd weekend en hopen er over twee jaar absoluut weer bij te zijn in Den Haag, waar het evenement dan plaatsvindt.